Gedrag is een effectieve voorspeller van succes

Waarom gebruik maken van talenten metingen of assessments?

Talentenmetingen zijn krachtige tools om te gebruiken bij Talent Mangement en HRM trajecten: Van selectie; via ontwikkeling, tot transitievraagstukken.Talenten metingen van L&D Support bieden objectieve informatie moet worden gebruikt als de basis van een aantal belangrijke mensen beslissingen.

Het gebruik van talentenmetingen kunnen leiden tot aanzienlijke verhoging van rendementen in organisaties zoals:

• Verbeteren van besluiten met betrekking tot selectie, promotie en opvolging
• Verminder van personeelsverloop
• Vergroting van motivatie
• Focus op persoonlijke training en leerbehoefte
• Verhogen van de productiviteit
• Verhogen van de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers
• Verbeteren en verbreden van de mening van mensen en groepsprestaties

Waarom is GEDRAG de voorspeller van succes?

Selectie en promotiesuccessen ontstaan doordat de organisatie en de persoon in kwestie 'matchen'. Inzicht in te verwachten gedrag ontbreekt.

Het voorspellen van toekomstige prestaties is gebaseerd op de vraag of een persoon het werk kan doen, wat hij/zij wil, en wat de mogelijke obstakels richting succes zijn. De Profilizer talentenmeting maakt dit nauwkeurig en objectief inzichtelijk op basis van inzicht in te verwachten gedrag!

Klik hier voor de oplossingen met behulp van de Profilizer methode.


Waarom L&D Support?

Onze focus ligt altijd op mensen, op hun mogelijkheden van vandaag en voor de toekomst. Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om te helpen individuen en organisaties hun potentieel te bereiken. Wij zijn ervan overtuigd dat als mensen betrokken zijn bij activiteiten die passen of waar ze goed voor te ontwikkelen zijn, ze meer tevreden zijn, meer zelfvertrouwen hebben en productiever zijn.

Learning & Developing Support BV is het moederbedrijf en opgericht in Nederland in 1990 als innovatief organisatie-adviesbureau. L&D Support werkt vanuit een wetenschappelijk validatie en is gespecialiseerd om talenten inzichtelijk te maken voor individuele, relatie, groep en organisatiebrede vraagstukken.

Ons model voldoet aan het EFPA beoordelingsmodel en de talentenmeting is geschikt bevonden voor gebruik in de genoemde toepassingsgebieden.

Voor extra achtergrondinformatie: neem contact op met ons.