Gedrag is een effectieve voorspeller van succes

News

06

25

Verstopte talenten geven vaak de doorslag

Verstopte vaardigheden geven vaak de doorslag
Uiteraard moet je als 'niet-perfecte kandidaat' wel de potentie hebben om in een functie te kunnen groeien. Op een vacature voor advocaat solliciteren terwijl je geen rechten hebt gestudeerd, heeft volgens Graafland waarschijnlijk geen zin. Maar vaak genoeg komen mensen in banen terecht waarvoor ze niet hebben gestudeerd.

"Daarom gaan we ook op zoek naar hetgeen waarin je onbewust bekwaam bent", zegt Graafland. Vaak gaat het om soft skills, zoals communicatieve vaardigheden of nieuwsgierigheid, die nog niet kunnen worden overgenomen door technologie.

Volgens Graafland zijn ze eerder doorslaggevend bij de keuze voor een kandidaat dan werkervaring of studie, maar sollicitanten zetten deze pluspunten meestal niet op hun cv. Ze zijn zich er immers niet bewust van. Toch weten recruiters ze er meestal wel uit te pikken.

"Iemand die al jarenlang accountant is, is waarschijnlijk communicatief vaardig. Anders kun je klanten niet verder helpen. Een lerares zal goed kunnen luisteren", somt Graafland op. "Recruiters kijken standaard naar wat functies nog meer betekenen."

De Profilizer talentenmetingen laten haarfijn zien wat de verborgen talenten van een persoon zijn en geven daar een goede omschrijven aan. Zie www.profilizer.nl voor de toelichting.

En klik hier voor het hele artikel over: 'Voldoe je niet helemaal aan de vacature? Dan moet je juist solliciteren'