Gedrag is een effectieve voorspeller van succes

News

04

03

Waarom moeilijk doen, als het samen kan!

Waarom moeilijk doen, als het samen kan!

2018, iedereen is druk met het vinden van de juiste nieuwe medewerker voor de organisatie. Dat is erg begrijpelijk en noodzakelijk. Het is echter net zo noodzakelijk om niet het zicht te verliezen op de aanwezige talenten binnen de organisatie.

Zaak dus voor recruiters om hun organisaties zo interessant te maken dat er veel nieuwe medewerkers naar toe komen en belangrijker nog, daar blijven. En tegelijk de taak voor HR om de bestaande talenten te blijven binden en boeien voor de organisatie. Dit is een lastige opgave en de organisatie moet door voordat de productiviteit stil staat of zelfs achteruitloopt. Het is belangrijk om de groep werkenden die in de organisatie aanwezig zijn zo goed mogelijk in te zetten. Een belangrijke sleutel hierbij is de samenwerking, bij onboarding met je naaste collega's of leidinggevende. Uit onderzoek (Driessen HRM) blijkt bijvoorbeeld dat binnen de sector zorg & welzijn de belangrijkste pijler voor geluk een goede relatie met collega's is.

Hoe is het dan toch mogelijk dat je voor bijvoorbeeld een koffiezetapparaat een uitgebreide gebruikershandleiding krijgt en dat die er niet is bij zo'n belangrijk element voor de medeweker alsmede voor de organisatie: het samenwerken met je naaste collega('s) of leidinggevende?

Klik hier voor de link op HRcommunity voor de gehele blog. En klik hier voor meer informatie over het relatie-model.